Kookmiddag lunch, februari 2014

Sluiten

Kom er ook bij!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Zo kun je al lezend iets voor je gezondheid doen. Als WELKOMSTCADEAU ontvang je mijn E-BOOK ‘Weg vermoeidheid – In 5 stappen meer energie met de Chinese voedingsleer’.

19/12 2013

In februari en maart 2014 vinden weer kookmiddagen plaats. Lees verder voor meer informatie en kijk naar het ‘voorproefje’ pompoen in ’n winterjas.

collage_november

16 februari 2014: Kookmiddag Lunch zonder dipje, Den Haag
Zin in iets anders dan het standaard boterhammetje voor de lunch? Ben je benieuwd naar lunchideeën, die je juist energie geven voor de rest van de dag?

Kom dan naar onze kookmiddag en leer lekkere lunch-alternatieven bereiden.

De gerechten kun je allemaal prima meenemen naar je werk en ze zijn gemakkelijk voor te bereiden. Daarnaast zijn ze goed voor spijsvertering zodat je op de middag geen last krijgt van het bekende lunchdipje. We koken met biologische en vegetarische ingrediënten (zonder dierlijke melkproducten) en we eten met z’n allen.
De kookmiddag wordt verzorgd door Jutta Koehler en natuurvoedingskok Rob. Rob’s specialiteit is de vegetarische en veganistische keuken.
Datum: zondag 16 februari 2014
Tijd: 16:00–19:00 uur
Locatie: Eethuis De Zon, Dunne Bierkade 13, Den Haag
Meenemen: een pen, mes, theedoek, schort, lege plastic bakjes met deksel voor left-overs
Kosten:  € 37,50 p.p. per avond inclusief thee, recepten, ingrediënten
Aanmelding: via info@5elementenvoeding.nl of 06 41934169

Geen tijd in februari? Op zondag 30 maart 2014 vindt de volgende kookmiddag plaats (zie agenda)

Recept: Pompoen in ’n winterjas
Ingrediënten
Hout              
2 tl. (wijnsteenzuur) bakpoeder
250 gram speltbloem (alternatief: rijstbloem in het element metaal) of een mengeling van rijst- en speltbloem

Aarde                       
oranje pompoen in kwart maantjes
1 liter biologische zonnebloemolie

Vuur              
2 tl. paprikapoeder

Metaal          
een paar druppels gembersap

Water            
snuf zeezout
koud water

Bereiding
Doe de olie in een pan en verhit de olie tot 180 graden. Snij de top en het kontje van de pompoen en snij de pompoen daarna doormidden. De pompoen hoeft niet geschild te worden. Schep met een lepel de zaden en het vruchtvlees eruit. Snij nu halve maantjes van de pompoen en snij deze weer door de helft.
Doe de bloem, het zout, het paprikapoeder en het bakpoeder in een kom. Meng het door elkaar en voeg al roerend met een garde, beetje bij beetje, het koude water toe. Voeg de gembersap toe. Sla het goed door zodat er geen klontjes meer in zitten. Het moet uiteindelijk de structuur hebben van dik pannenkoekenbeslag. Doop nu de pompoenstukjes in het beslag, laat het overtollige beslag eraf druipen en doe het in de frituurpan. Er kunnen meerdere stukjes per keer worden gefrituurd. Keer na 3 minuten de stukjes om en laat ze nog eens 2 minuten frituren. Haal de stukjes uit de olie en leg ze op wat keukenpapier. Het is het lekkerst om ze direct op te dienen, maar ze kunnen later ook worden opgewarmd in de oven. Het voordeel hiervan is dat er dan nog extra olie uit het jasje loopt.

De gefrituurde pompoen past goed bij gekookte rijst en een groene bladsla. Doe alles in een bakje en neem het mee naar je werk. Je hoeft het niet op te warmen. Koud smaakt het net zo lekker!

Effect op het lichaam: voedt milt en maag, helpt om te aarden, heel voedzaam; Minder geschikt voor mensen met (damp) hitte in de galblaas

Commentaren (0)

Commentaar achterlaten

Meer weten? Boek een persoonlijk consult of kijk bij mijn cursusaanbod.